Články

Vánoce přicházejí...

Těšíte se na Vánoce? My ano, už pilně připravujeme a vzorkujeme vánoční sortiment. Letos se můžete opět těšit na vánoční cukroví, vosí hnízda, máslovotvarohového kapra, medové perníčky, vánoční štolu, vánočku s máslem, zvoneček z lineckého těsta. <čtěte více>


1+1 v deníku Metro

Oblíbená akce opět pro Vás – v pondělí 4.9.2017 vyjdou v deníku metru naše kupónky 1+1 na vybrané výrobky. Kupónky uplatníte na všech našich prodejnách :-) <čtěte více>


Sezónní moravské koláče

Horká novinka – zatím pouze přes léto – dva nové druhy moravských koláčů. Meruňkový koláč a koláč s lesním ovocem. Určitě vyzkoušejte. <čtěte více>


Zajímavosti o RAW FOOD

Zajímá Vás živá strava nebo-li RAW FOOD? Zveme Vás na přednášku s paní Hanou Zapletalovou. Kdy: 25.4., 17–19h Kde: Jídlo lásky – Food of Love – Nerudova 32, Praha 1 Přihlášky do 19.4. na hzcm&#64;volny.cz nebo www.zdravivnas.cz Přednáška bude o živé stravě, ale nejen o ní. Také o zdravém pohybu… Součástí bude raw večeře! A pokud přednášku nestihnete, tak se stavte u nás a kupte si raw výrobky :-) (prodejny OC Arkády, Francouská, Masarykovo nádraží, Hornbach, Anděl) <čtěte více>


Velikonoce v Pekárně Kabát.

Těšíte se na náš velikonoční sortiment? Již od 3. 4. 2017 na všech našich prodejnách. Veselé Velikonoce :-) <čtěte více>


Pekárna Kabát bezlepkově - ROZŠIŘUJEME O NOVOU PRODEJNU

Od pondělí 6.2.2017 bezlepkové pečivo naleznete na těchto našich prodejnách: OC Arkády, Francouzská, Florenc a nově Budějovická – podchod pod mostem I. Olbrachta Vyzkoušejte, ochutnejte. Těšíme se na Vás. <čtěte více>


Reportáž České Televize s Pekárnou Kabát

Česká Televize u nás natočila svojí reportáž s problematikou nedostatku pekařů, podívat se můžete zde: http://www.ceskatelevize.cz/…411058060823?… <čtěte více>


RAW FOOD V PEKÁRNĚ KABÁT

Autorkou receptů je Hana Zapletalová, autorka knížky o živé stravě Nevšední gurmán (k dostání na místě). Se živou stravou má desetiletou zkušenost, 6 let vede na téma živé stravy semináře, přednášky, workshopy. Hanka je také cvičitelkou power jógy a maminkou dvou dětí. Více na: www.zdravivnas.cz Povídání s Hankou najdete zde: http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2993113 Rozhovor s BioLenkou http://www.ceskatelevize.cz/…62220600017/ a http://www … <čtěte více>


VÝROBEK MĚSÍCE ÚNOR

Pro měsíc únor je to Brusinková bageta. Unikátní sladkokyselá chuť, brusinky na posílení imunity, dýňový semínka na snížení krevního tlaku. Dobrou chuť. <čtěte více>


VÝROBEK MĚSÍCE LEDEN

Výrobkem měsíce pro leden je špaldová hvězda. Při nákupu nad 100,– je Vaše. Platí na všech prodejnách do vyprodání zásob. <čtěte více>


Lahodné vánoční cukroví z rodinné Pekárny Kabát s tradicí od roku 1992!

Tradiční receptury, prvotřídní suroviny a ruční výroba… Vyberte si z naší pestré nabídky. Zakoupit můžete na našich 34 PRODEJNÁCH v Praze nebo přes eshop WWW.KOLONIAL.CZ Vánoční cukroví: Vánoční cukroví mix (375g) – 229,– [* clanky/lahodne-vanocni-cukrovi-z-rodinne-pekarny-kabat-s-tradici-od-roku … <čtěte více>


VÁNOČNÍ ČAS

Vážení zákazníci, blíží se čas Vánoc a proto jsme pro Vás připravili přehled otevíracích dob, viz obrázek. Jako každý rok i letos Vám nabídneme rozsáhlý vánoční sortiment – vánočka, vánoční štola, vánoční cukroví, medové perníčky, linecké zvonečky, stromečky. Zakoupíte na všech našich prodejnách v průběhu prosince. Na vánočku si budete moci koupit i rezervační kupon, abyste měli jistotu, že vánočka nebude chybět na Vašem vánočním stole. Těšíme se na Vás na jakékoliv prodejně. [* … <čtěte více>


Spolupracujeme s Kolonial.cz

Pekárna Kabát spolupracuje s Kolonial.cz. Již nyní si můžete vybrat z jejich sortimentu naše pečivo a nechat si ho s dalším nákupem dovézt až před dveře Vašeho domu. Vyzkoušejte :-) https://www.kolonial.cz/ <čtěte více>


Užijte si slevy i v našich obchodech - Nákupy Ona Dnes

Letos poprvé se účastníme populární akce Nákupy Ona Dnes! Kupóny naleznete v pondělí 19.10. a ve čtvrtek 22.10. jako přílohu magazínů deníku MF Dnes. A co nabízíme? 1+1 ZDARMA na Makový závin se švestkami, Domácí závin jablečný a Tvarohový závin s rozinkami. Slevový kupón platí vždy na jeden z těchto výrobků. Kupóny si též můžete stáhnout na webu: http://ona.idnes.cz/…y-slevy.aspx?… <čtěte více>


S Pekárnou Kabát na festival Mezi ploty 26. - 27. 9. 2015

Chystáte se o víkendu navštívit festival Mezi ploty? Pokud ano, tak můžete navštívit i nás :-). Na tomto festivalu budeme mít otevřenou pekárnu pod širým nebem a opět budeme všem přítomným ukazovat naše pekařské řemeslo. Není lepší kombinace než čerstvě upečený koláč a poslech pohodové muziky a to vše na jednom místě. Pokud nevíte, co dělat o víkendu, tak přijďte určitě na tuto akci. Těšíme se na Vás. <čtěte více>


VYZKOUŠEJTE SI RUČNÍ VÝROBU NA ANDĚLU 15. - 16. 9. 2015

Vyzkoušejte si ruční výrobu s Pekárnou Kabát, opět se na Vás těšíme na Andělu. Čeká na Vás ukázka našeho pečení, ochutnávka pečiva, ochutnávka surovin, možnost koupě právě vytaženého koláče z pece a mnoho dalších zážitků. Těšíme se na Vás na Andělu 15. – 16. 9. 2015. <čtěte více>


PROMO AKCE JIŘÍHO Z PODĚBRAD 29. - 30. 5. 2015

Ještě nám ani nevychladly pece z promoakce na Andělu a už tu máme otevřenou pekárnu pod širým nebem opět! Tentokrát na Praze 3 na nám. Jiřího z Poděbrad, 29. a 30. 5. Přijďte ochutnat pečivo čerstvě vytažené z pece :-) <čtěte více>


Pekařský workshop přichází

Chtěli jste si někdy vyzkoušet poctivé pekařské řemeslo? Stát se na pár hodin pekařem a zkusit si, co obnáší tradiční ruční výroba pečiva? Anebo jste si chtěli doma uplést vánočku, ale nevěděli jste, jak na to? Nyní máte možnost si vše u nás vyzkoušet a naučit se. Přicházíme totiž s nabídkou unikátního pekařského workshopu! Co to znamená? Ve vybraných termínech vždy v sobotu se bude v Pekárně Kabát konat … <čtěte více>


Velikonoční nadílka Pekárny Kabát

Velikonoce jsou za dveřmi a my jsme si pro vás nachystali plno velikonočních výrobků a specialit. Určitě byste neměli zapomenout na mazanec. Kvalitní suroviny jsou základ, proto používáme do těsta i na mašlování čerstvá česká vejce. Rozinky jsou nejvyšší kvality a navíc třikrát tříděné, což je opravdu výjimečné. Vše je doplněno výborným kandovaným ovocem. Mazanec je navíc bohatě sypaný plátky mandlí. Nabízíme ho ve vkusné dárkové krabičce a jeho váha dosahuje téměř jednoho kilogramu … <čtěte více>


Celozrnné pečivo? V Pekárně Kabát si vyberete…

Celozrnné pečivo začíná být stále více populární. I v Pekárně Kabát vnímáme, že si naši zákazníci tento druh výrobků oblíbili a častěji je zařazují do svých každodenních nákupů. Běžně se ale na českém trhu objevují výrobky, které matou zákazníka svým označením. Jaký je tedy rozdíl mezi vícezrnným a celozrnným pečivem? Vícezrnné pečivo musí ze zákona obsahovat alespoň 5% jiných obilovin než žita a pšenice. Takže je většinou 95% vícezrnného pečiva z klasické bílé mouky. Celozrnné … <čtěte více>


Naše rozinky? Třikrát tříděné.

Pečivo v Pekárně Kabát vyrábíme ručně podle tradičních receptur. Ale někdy sáhneme po tom nejmodernějším, co existuje, abychom vám nabídli prvotřídní kvalitu. V jakém případě? U třídění rozinek! Rozinky se dováží do České republiky z nejrůznějších koutů světa, o rozdílné kvalitě není třeba se zmiňovat. Často obsahují balení rozinek nežádoucí příměsi. V začátcích Pekárny Kabát jsme krabice rozinek vysypali na veliké prostěradlo a rozinky ručně třídili, vybírali jsme stopky, drobné … <čtěte více>


Pekárna Kabát jede za vámi

Rádi bychom vám představili nový unikátní koncept našich prodejen. Jedná se o pojízdné prodejny, díky nimž vám dokážeme být blíž. První pojízdnou prodejnu najdete na Praze 4, u výstupu z metra, před OC Arkády na Pankráci. Náš nový koncept umožňuje umístit prodejny i v těch místech, kde bychom neměli šanci instalovat naše standardní prodejní stánky. Prodejna je zcela plnohodnotná a najdete v ní … <čtěte více>


Nové prodejny Pekárny Kabát

S patřičnou dávkou radosti vám můžeme oznámit, že v průběhu června pro vás otevřeme dvě nové prodejny Pekárny Kabát! Po mnoha měsících, resp. spíše letech usilovné činnosti se nám podařilo zprovoznit prodejní stánek u stanice metra Luka na Praze 13. Díky tomu získají příznivci našeho pečiva možnost koupit si naše čerstvé výrobky při jejich každodenní cestě na metro a zpět. **Otevřeno budeme mít od … <čtěte více>


Otevřená pekárna pod širým nebem, již od pátku 30. 5.

Chcete si vyzkoušet pravé pekařské řemeslo? Pak nás přijďte navštívit v pátek a sobotu 30. – 31. 5. do naší otevřené pekárny pod širým nebem na náměstí Jiřího z Poděbrad (Praha 3). Stejně jako nedávno ve Žlutých lázních bude Pekárna Kabát prezentovat, v rámci akce Vinohradský gurmet, tradiční poctivé pekařské řemeslo. Nabídneme vám unikátní možnost se přímo zúčastnit výroby! Pod dohledem našich zkušených pekařských mistrů se naučíte např. vyrábět moravské koláče anebo mandlovku. … <čtěte více>


Otevřená pekárna pod širým nebem, již ve středu 21. 5.

Chcete si vyzkoušet pravé pekařské řemeslo? Pak nás přijďte navštívit ve středu 21. 5. do naší otevřené pekárny pod širým nebem ve Žlutých lázních (Podolská 3, Praha 4). V rámci akce „S kočárkem Prahou“ bude Pekárna Kabát prezentovat tradiční poctivé pekařské řemeslo. Nabídneme vám unikátní možnost se přímo zúčastnit výroby! Pod dohledem našich zkušených pekařských mistrů se naučíte např. vyrábět moravské koláče anebo mandlovku. Nebude chybět ani naše nová pojízdná prodejna. … <čtěte více>


Pekařská superstar přichází

Rozhodli jsme se spojit umění našich pekařů, tradiční ruční výrobu bez chemie, nejkvalitnější suroviny a nejmodernější trendy v potravinářství. A výsledkem je náš nový kornetový šátek! Jsme první pekárnou v ČR, která použila při výrobě 100% přírodní sladidlo stévii! Ještě jste o stévii neslyšeli? Stévie je tropická rostlina s původní oblastí výskytu v Jižní a Střední Americe. Je ceněná … <čtěte více>


Pekárna Kabát stále naděluje...

I po vánočních svátcích pokračuje Pekárna Kabát v nadělování. Tentokráte potěšíme všechny čtenáře časopisu Pětka. Stačí, když si vyzvednete na Praze 5 časopis ze své schránky a vystřihnete poukaz. S tímto poukazem přijďte na jakoukoliv naši prodejnu na Praze 5, kupte si jeden moravský koláč a druhý dostanete zdarma. Platnost poukazu je do 31. 1. 2014. Nevíte, kde máme na Praze 5 prodejny? … <čtěte více>


Pekárna Kabát naděluje...

Našli jste v prosincovém vydání vašeho oblíbeného časopisu FOOD, Maminka či Krásná a Zdravá poukaz Pekárny Kabát? Konkrétně poukaz na zvýhodněnou cenu našeho 0,5kg sedmi druhového mixu ručně vyráběného vánočního cukroví? Potom neváhejte a objednávejte krabičku s cukrovím na telefonním čísle 778 406 904 (Po-Pá 8–16 hod.). Operátorka s vámi dle vašich požadavků dohodne datum vyzvednutí a konkrétní prodejnu, kde na vás bude cukroví čekat. … <čtěte více>


Velká podzimní soutěž s časopisem FOOD

Účastníte se velké soutěže s časopisem FOOD Jak chutná podzim? Hráli jste s námi a vyhráli? Potom se již nyní můžete těšit na výhru, která je pro Vás připravena. Konkrétně na Vás čeká naše dárková krabička plná ručně vyráběného pečiva a stylová kuchařská zástěra. Nevíte, jak si výhru vyzvednout? Zcela snadno. Počkejte, až Vám přijde domů voucher s unikátním kódem. Potom už jen stačí zavolat předem … <čtěte více>


Makový závin se švestkami

Makový závin se švestkami patří mezi našimi zákazníky k nejoblíbenějším delikatesám, jaké Pekárna Kabát produkuje. Je ručně vyráběn našimi nejzručnějšími pekaři a řadí se k předním výrobkům v sortimentu sladkého pečiva. Ne všichni zákazníci ale vědí, že je náš závin nejenom chutný, ale v neposlední řadě i organismu prospěšný. Základem našeho závinu jsou prvotřídní suroviny české původu. Kromě vysoce jakostní pšeničné mouky … <čtěte více>


Kornetový šátek

Existuje sladké, ale dietní a zdravé pečivo? Ano – Kornetový šátek z Pekárny Kabát. Vysoký obsah vlákniny – Kornetový šátek obsahuje velké množství vlákniny, a to díky vysokému podílu mnohozrnné směsi. Vláknina napomáhá správnému trávení, a proto je ideální zbraní proti výskytu rakoviny střev. Nízký obsah cukru – Při ochutnání kornetového šátku cítíte v ústech sladkost, přesto má jen … <čtěte více>


Rozinky

Historie Rozinky neboli hrozinky jsou sušené hrozny vinné révy. Historie rozinek je stará jako historie hroznového vína. První zmínky o sušených hroznech jsou staré asi 4000 let a pochutnávali si na nich ve starém Římě, Řecku, Egyptě i v Persii. Hroznové víno se pěstovalo od pradávna pro výrobu nápojů a jednou, pravděpodobně vlivem suchých, teplých období hrozny uschly a lidé zjistili, že uschlé plody jsou sladké a chutné. Výroba I dnes … <čtěte více>


Staročeský Kabátův pecen

Tradiční chléb z časů našich dědů a pradědů. V Pekárně Kabát vyrábíme 8 druhů chleba z různých typů mouky a s rozdílnou váhou, aby si každý zákazník mohl vybrat přesně ten chléb, který mu vyhovuje. Nicméně jeden chléb z naší produkce je více než výjimečný. Staročeský Kabátův pecen je unikátní chléb. Je vyráběn tradičními postupy jako za časů našich dědů a pradědů. Již na … <čtěte více>


Tvaroh

Tvaroh je potravina, která by ve Vašem jídelníčku neměla chybět. Odedávna byl téměř každodenní součástí jídelníčku našich předků a neměl by chybět v jídelníčku ani dnes. Tvaroh je mléčný výrobek, který vzniká z odstředěného kravského nebo kozího mléka, srážením mléčné bílkoviny kaseinu. O tvarohu se hovoří jako o „architektu“ lidského těla, protože obsahuje řadu důležitých látek, především plnohodnotné bílkoviny a vápník, který je důležitý pro stavbu kostí a zubů. Je také zdrojem fosforu … <čtěte více>


Mák

Historie Máku je asi 120 druhů. Mák se využívá již několik tisíc let, avšak původ máku setého není jasný. Pravděpodobně vznikl z divokého máku štětinkatého (Papaver setigerum, Papaver somniferum subsp. setigerum), který roste ve Středozemí anebo se mák setý vyvinul jako samostatný druh už ve třetihorách. První zmínky o pěstování máku nalezneme již v mladší době kamenné, což dokazují nálezy například ve Švýcarsku či Francii, severní Itálii nebo na jihu Německa. … <čtěte více>